ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΒΕΡΓΑΣ – Ανακοίνωση

See also: Verga, Kalamata in  🇬🇷Ελληνικά  & 🇺🇸 English


21-January-2020

“ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΒΕΡΓΑΣ” Ανακοίνωση – Πρόσκληση

Οριστικοποιήθηκε το πλαίσιο διεξαγωγής της Ημερίδας στην Καλαμάτα, για τις 26 Μαρτίου 2020, όπως στην επισυναπτόμενη “Ανακοίνωση – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Εισηγήσεις και Παρεμβάσεις”. Το χρονοδιάγραμμα της προετοιμασίας και των εργασιών της Ημερίδας, καθώς και ο τόπος διεξαγωγής της περιγράφονται στην πρώτη σελίδα. Το αντικείμενο και οι στόχοι αυτής και των επόμενων 2 Ημερίδων, με αντικείμενο την “Ολιστική και Συμμετοχική Ανάπτυξη του Ταϋγέτου”, αναφέρονται συνοπτικά στην δεύτερη σελίδα.

[Πατήστε τις εικόνες να δείτε τη πρὀσκληση]

Θεωρούμε σκόπιμο και χρήσιμο να διευκρινίσουμε τα εξής :
– Οι Ημερίδες δεν αποσκοπούν σε αμιγώς επιστημονική προσέγγιση. Αφενός μεν επιδιώκονται εισηγήσεις από Επιστήμονες & Ερευνητές, από τα Επιμελητήρια και τους Δήμους στην πρωϊνή συνεδρία, αλλά και η συνέργεια των Συλλόγων της Τοπικής Κοινωνίας : ορειβατικών – πεζοπορικών – ποδηλατικών – πολιτιστικών – περιβαλλοντικών – οικολογικών κλπ, και εκπροσώπων των Ορεινών Κοινοτήτων του Ταϋγέτου και Δημοτικών Παρατάξεων, με παρεμβάσεις τους στην απογευματινή συνεδρία, καθώς και σε ολοήμερα εκθετήρια στον προθάλαμο των αμφιθεάτρων (φωτογραφίες, αφίσες, φυλλάδια). Προβλέπονται Περίπτερα τοπικών Προϊόντων και Επιχειρήσεων σε εξωτερικούς χώρους.
– Οι πρωϊνές εισηγήσεις θα παρουσιάσουν συνοπτικά υπάρχουσες και νέες εργασίες σχετικές με το αντικείμενο και τους στόχους των Ημερίδων, ενώ αναλυτικότερα κείμενα των εισηγητών θα περιληφθούν αργότερα στα Πρακτικά της διοργάνωσης, εφόσον το επιθυμούν.
– Η παρούσα Ημερίδα της Καλαμάτας αφορά κυρίως στις Ορεινές Κοινότητες των Δήμων Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης, και συμπληρωματικά των Δήμων Σπάρτης και Ανατολικής Μάνης.
– Η επόμενη Ημερίδα της Σπάρτης (προβλέπεται για τον Μάϊο 2020) αφορά κυρίως στις Ορεινές Κοινότητες των Δήμων Σπάρτης και Ανατολικής Μάνης, και συμπληρωματικά των Δήμων Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης.
– Η προγραμματισμένη για 30 & 31 Οκτωβρίου 2020 Διημερίδα της Αθήνας θα αφορά στο σύνολο του Ταϋγέτου, ήτοι θα καλύπτει τις ορεινές περιοχές και των τεσσάρων Δήμων. Θα απευθύνεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε Σχολές του ΕΜΠ και στα Υπουργεία : Πολιτισμού – Τουρισμού – Αγροτικής Ανάπτυξης – Περιβάλλοντος – Εσωτερικών, καθώς και σε Ελληνικούς και Διεθνείς Φορείς σχετικούς με το αντικείμενο των Ημερίδων (SPS, TIMS, “¨Ανθη της Πέτρας”, Menalon Trail). Οι εισηγήσεις στην διημερίδα προβλέπονται 20-λεπτες και οι παρεμβάσεις 10-λεπτες. Θα προσκληθούν Σύλλογοι Μεσσηνίων – Λακώνων – Μανιατών της Αττικής, ενώ προβλέπονται Περίπτερα τοπικών Προϊόντων και Επιχειρήσεων του Ταϋγέτου σε εξωτερικούς χώρους, καθώς και χορευτικές ομάδες Κοινοτήτων – χορωδίες/φιλαρμονικές Δήμων στη λήξη. Μετά από την ευγενή και πρόθυμη ανταπόκριση της Δημοτικής Αρχής Βριλησσίων, η Διημερίδα θα φιλοξενηθεί σε χώρους του Δήμου Βριλησσίων.

Κωνσταντίνος Α. Μαρκάκης
Εκπρόσωπος – Διαχειριστής